Om oss

Smögens KajakÄventyr grundades 2007 och finns i gemytliga Väjern ca 2km norr om Smögen. Kajakcentret ligger perfekt i en skyddad vik nära till flera trevliga paddelresemål t.ex. Hållö & Hållö Fyr, Smögen, Naturreservatet Ramsvik med ön Tryggö & Sotekanalen. Perfekt för alla som vill paddla kort eller långt, lugnt eller mer utmaning. Allt finns att välja på!

På kajakcentret hittar ni oss:

Mattias Roos

Idéskaparen och grundaren av Smögens KajakÄventyr är Mattias – vår egna paddelfantast. Paddlar året runt och älskar adrenalin och utmaningar. Favoriten är ”kajaksurf” på reven utanför Tryggö när blåsten tar i. Mattias kör gärna de uppskattade grundkurserna i kajak och även ”specialkurser” om någon önskar lära sig något speciellt som roll eller extra kajaksäkerhet. Mattias är uppväxt i Väjern och kan skärgården utan och innan. Hör med Mattias om ni önskar tips om speciella eller roliga utflyktsmål eller vad sägs om en hemlig grotta på Tryggö…

Marlene Roos

Marlene möter ni oftast med ett leende på läpparna och mottot att det mesta går att lösa om man vill. Har ni något önskemål eller fråga, så hör med Marlene, så går det säkert att fixa. Firmans allt-i-allo som roddar med det mesta allt från IT-tekniska frågor till det praktiska på kajakcentret. Hon älskar att träffa människor och favoriten är guidade turer av alla slag. Hon paddlar året runt och tar gärna med sig tältet och Traniga-köket för några dagar ute i tält i skärgården. Favoriten är att gå norr ut mot Fjällbacka och Strömstad. Det var Marlenes ide att dra igång de populära ”Tjejpaddlingarna” för att på så sätt få fler tjejer att paddla kajak. SUP är också en favorit och det är Marlene ni möter om ni bokar in er på grundkurs i SUP. Marlene är utbildad Äventyrsguide, diplomerad Naturguide och certifierad Havskajakledare enligt Svenska Kanotförbundets Normer.

Teddy – Australian Cobberdog

Underbara lilla Teddy är en Australian Cobberdog och föddes 2021 och har varit med på kajakcentret sedan sina första dagar hos familjen Roos. Han lärde sig snabbt att hundar inte kan gå på vatten, när han försökte byta kajak genom att gå på vatten när vi var ute och paddlade. Det slutade med ett dopp och efter det älskar Teddy fortsatt kajak och SUP, men sitter fint kvar på brädan eller kajaken för att slippa bli våt <3

Han är väldigt kärvänlig och älskar alla – människor som djur. Han är lite ivrig ibland och vill gärna hälsa, men när det är klart lägger han sig lugnt för att iaktta vad som händer runt om.

Hoppas vi ses på kajakcentret!

Välkomna till oss!