Tälta + kajak = sant!

Tänk att paddla längs kusten, hitta en trevlig ö och slå upp ett tält i kvällssolen, så härligt!
Runtom finns tystnad, fåglar och vågornas ljud när de slår mot stranden – det är livskvalité enligt mig!
Det finns dock en del regler att förhålla sig till. Här har vi listat vad som gäller i vårt område. Grunden är allemansrätten, men finns även lokala föreskrifter att ta hänsyn till samt natur- & kulturvärden som är skyddade.

Sotenäs kommun karta tältning

Här är en karta som Sotenäs kommun tagit fram gällande tältning (Källa: Länk)

Finns även information från Länsstyrelsen:

Allemansrätten: https://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Allemansratten/Det-har-galler/Taltning/

Regler för att tälta i reservaten längs kusten: https://ext-geoportal.lansstyrelsen.se/standard/?appid=7dd946ff634b4d4995b14b09f8e34ec4

Paddla kajak och tälta i Bohuslän – paddelhäftena

De populära små häftena ”Paddla kajak och tälta i Bohuslän” som funnits i mer än tio år finns nu i nya uppdaterade versioner. De ligger för nedladdning hos Tjörn Kajakklubb. Häftena togs fram av Jens Marklund och Thomas Åhlberg på Orust Kajak och har hjälpt många att hitta tältplats i Bohuslän.

Det är tre häften som tillsammans täcker området från Marstrand upp till norska gränsen.  Bara att skriva ut och sticka ut 

Vi har själva haft stor nytta av dem, speciellt första gångerna man utforskar nya paddelvatten är det skönt att ha några kända platser att stanna på. Förutom tältplatser finns info om hur skyddade platserna är, vilket underlag, storlek m.m. Dessutom info om vandrarhem och lite annat matnyttigt för paddlare.

Ladda ner hos Tjörns Kajakklubb, www.tjornkajak.se