Tänk hållbart!

Vi på Smögens KajakÄventyr älskar att vara ute i naturen och vill också att nästa generation ska ha samma möjlighet. Vi kan alla bidraga på olika sätt, så här tänker vi…

Allemansrätten

Visst är det fantastiskt med ”Allemansrätten”, men också något vi måste värna om. Tänk på gyllene regeln: Inte Störa & Inte Förstöra. Numera inkluderar vi grunderna i allemansrätten i vår grundkurs för kajak. Vi informerar också våra gäster när de besöker oss för att sprida kunskap och få ett renare hav.

Skräp i naturen

Varje år blåser det in massor av skräp på våra stränder. Vi på Smögens KajakÄventyr har alltid med en påse ut på våra turer för att kunna plocka med oss skräp till återvinningen. Ibland är det lite större saker och då får man vara påhittig.

Vissa saker är förstora för plastpåsen eller luckan då får man vara påhittig

Fullt lass när ett ”spöknät” drivit i land och skulle med tillbaka till återvinningen!

Partners

Vi samarbetar i första hand med våra lokala handlare för bidraga till ett hållbart företagande i samhället. Så långt det går väljer vi leverantörer med hög kvalité och miljöcertifiering t.ex. Feldts Brygga där vi får vår goda mat ifrån och Hamnbageriet som bakar fantastiska och prisbelönta bullar. Smögen Dyk hjälper oss med att hyra ut sina torrdräkter till oss vid vinterpaddling. Win-win i sin bästa form!

Återbruk

Det är slitsamt att vara kajak på en uthyrningsfirma. För att inte behöva kassera kajakerna efter bara ett fåtal år säljer vi dem istället efter säsongen när de fortsatt är fina och går jättebra att använda i många år hos en privat ägare. Det är toppen för våra köpare att kunna provpaddla innan de köper så vet de att kajaken passar deras behov och vi får nya, väl fungerade och säkra kajaker att hyra ut och nyttja till turer och kurser. Bra för alla parter!

Transporter

När det inte fungerar med helt fossilfri transport arbetar vi med samtransport t.ex. när vi beställer kajaker gör vi det i så god tid att vi kan avvakta med leverans tills leverantören har andra ärenden eller leveranser i vårt område och kan ta det samtidigt.

På vår startsida ger vi tips för hållbart resande med buss samt tips på cykel & vandringsleder med karta från Sotenäs Kommun.

Vi har anslutit oss till Hållbarhetsklivet!

Läs mer här…Hållbarhetsklivet